'Wellenreuther gaf de aanzet tot het behalen van de titel met dé kampioensredding'

'Wellenreuther gaf de aanzet tot het behalen van de titel met dé kampioensredding'

16 juni om 12:52

Ed de Goeij vindt dat Justin Bijlow en Timon Wellenreuther een belangrijk steentje hebben bijgedragen aan het kampioenschap van Feyenoord. De voormalig keeper van de Rotterdammers zag vooral de 27-jarige Duitser een cruciale rol vertolken.

"Als er ooit een Andere Tijden Sport wordt uitgebracht over het kampioenschap van Feyenoord in 2023, krijgt die ene redding onherroepelijk een hoofdrol", begint De Goeij in het Feyenoord Magazine. "Ik doel natuurlijk op de redding van Timon Wellenreuther in de uitwedstrijd tegen Ajax. Impliciet gaf hij daarmee de aanzet tot het behalen van de titel."

Wellenreuther keerde zeven minuten voor tijd, bij een 2-2 stand, een schot van dichtbij van Mohammed Kudus. "Als Wellenreuther die bal van Kudus niet had gepakt, had Lutsharel Geertruida later vermoedelijk ook niet de winnende gemaakt", oordeelt de 31-voudig international. "Hoewel Wellenreuther later ook belangrijk was tegen Sparta, zal hij voor altijd herinnerd worden aan dé kampioensredding."

Desondanks is Bijlow doorgaans de eerste keus bij Feyenoord. "We moeten niet vergeten dat Justin Bijlow het voor en na zijn blessure eveneens uitstekend gedaan heeft. Ik hoop van harte dat Justin komend seizoen eindelijk eens gevrijwaard blijft van blessures. In hem heeft Feyenoord immers een topkeeper in huis."