Eerbetoon voor Haller: Franse club speelt straks in Stade Sébastien Haller

Eerbetoon voor Haller: Franse club speelt straks in Stade Sébastien Haller

16 juni om 13:34

Het stadion van FC Olympique de Vigneux wordt vernoemd naar Sébastien Haller. Dat maakt de Franse gemeente Vigneux-sur-Seine bekend. De ex-spits van FC Utrecht en Ajax zette tussen 2003 en 2005 zijn eerste stappen als voetballer bij de plaatselijke voetbalclub.

Haller ging op negenjarige leeftijd in de jeugd van Olympique Vigneux spelen. Via Brétigny Foot kwam hij terecht bij Auxerre, waar hij uiteindelijk doorbrak in het profvoetbal. In Vigneux-sur-Seine zijn ze de aanvaller van Borussia Dortmund niet vergeten. Op 24 juni organiseert de gemeente een evenement om hem te eren voor zijn buitengewone internationale carrière en ook voor zijn functie als rolmodel.

Haller ging van Auxerre naar FC Utrecht en speelde daarna voor Eintracht Frankfurt, West Ham United, Ajax en Dortmund. In Amsterdam werd hij topscorer van de Eredivisie en twee keer landskampioen. Vorige zomer maakte hij de overstap naar de Duitse topclub, maar al snel werd teelbalkanker bij hem geconstateerd. Na een operatie en chemotherapie keerde hij dit seizoen terug bij Die Borussen.

De 28-jarige Haller zal zelf aanwezig zijn bij het evenement, waar het Stade Sébastien Haller officieel geïntroduceerd zal worden.