Arno Verschueren lyrisch over Steijn

'Steijn gaat een speelstijl hanteren die ze bij Ajax willen zien, aanvallend'

16 juni om 17:53
Laatste update: 16 juni om 17:55

Arno Verschueren is ervan overtuigd dat Maurice Steijn gaat slagen bij Ajax. De middenvelder van Sparta Rotterdam, die kan terugkijken op een zeer succesvol seizoen onder de 49-jarige trainer, stelt dat daarvoor alle ingrediënten aanwezig zijn. 

Toen Verschueren onlangs hoorde dat Steijn naar Ajax vertrok, was de verrassing bij zowel hem als de rest van de Sparta-spelers groot. "We schrokken allemaal, maar belangrijker: iedereen gunt hem deze stap. Het is een geweldige kans na een bijzonder seizoen", aldus de 26-jarige Belg in een interview met Voetbal International

In de media ging het de afgelopen dagen veel over de spelopvatting van Steijn, die niet heel aanvallend zou zijn, iets wat als heilig wordt beschouwd in Amsterdam. "Ik weet dat er – eigenlijk al langer – geschreven wordt over het feit dat Steijn geen aanvallende trainer is. Als je er mee gewerkt hebt, dan besef je wel dat het anders zit. Afgelopen seizoen hebben we bij vlagen heel mooi voetbal gespeeld, meestal met druk vol naar voren", vervolgt Verschueren. 

"Niet elke wedstrijd was even attractief, maar de intentie was er altijd wel. Wat hij wel heeft, is dat hij heel realistisch is. Als hij aanvoelt dat het op die manier niet lukt, stuurt hij bij. Dan verandert hij accenten om de wedstrijd toch naar zijn hand te zetten. Steijn heeft altijd een Plan A, B en ook C. Dat was voor iedereen in de groep ook volledig duidelijk", blikt hij terug. 

Betere spelers 
Verschueren denkt dat Steijn dezelfde werkwijze gaat hanteren bij Ajax. "Alleen daar gaat hij met betere spelers werken, waardoor zijn principes ietwat aangepast zullen worden. Hij gaat een speelstijl hanteren die ze bij Ajax willen zien. Aanvallend. Alleen wel met de defensieve organisatie op orde. Soms lees ik die kritiek over zijn spelopvattingen en dan denk ik: waarom?"