Van de Haar prijst Bosz en onthult: 'Begrepen dat Noa Lang naar PSV komt'

Van de Haar prijst Bosz en onthult: 'Begrepen dat Noa Lang naar PSV komt'

17 juni om 08:48

Hans van de Haar is zeer te spreken over Peter Bosz, onder wie hij bij De Graafschap speelde. De voormalig aanvoerder van de Superboeren denkt wel dat de 59-jarige trainer voor een stevige uitdaging staat bij PSV, hoewel Noa Lang volgens hem op komst is.

"Ik heb ook met trainers als Louis van Gaal en Henk ten Cate gewerkt. Bosz is voor mij niet de beste ooit, maar hij staat wel in mijn top-vijf", zegt Van de Haar tegen Omroep Gelderland. "Een bijzondere trainer, heel tactisch en hij schippert nooit", typeert hij de Apeldoorner. "Hij was altijd duidelijk en liet zich het kaas niet van het brood eten. Een beetje lay-back, achterover leunend kon hij je alles rustig vertellen. En dat onderbouwde hij dan heel sterk."

Hoewel de kwaliteiten van Bosz buiten kijf staan, verwacht Van de Haar een lastig karwei voor Bosz in Eindhoven. "Ik vond de selectie niet goed in balans. Als ze Simons gaan verliezen lever je heel veel in. Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat Noa Lang naar PSV komt", onthult de oud-spits. "Maar zelfs met acht nieuwe spelers lukt het je niet zomaar om kampioen te worden. Dat kost meer tijd denk ik. Ik moet het allemaal nog zien."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!