'Ajax-hereniging op Old Trafford stap dichterbij: Chelsea-interesse afgekoeld'

'Ajax-hereniging op Old Trafford stap dichterbij: Chelsea-interesse afgekoeld'

17 juni om 16:47

Chelsea is niet langer geïnteresseerd in André Onana, meldt The Evening Standard. Volgens het Engelse medium staat Manchester United op pole position om de 27-jarige Internazionale-doelman in te lijven.

Chelsea toonde geruime tijd sluimerende interesse in Onana. In april werden er gesprekken gevoerd met Inter over de overstap van Onana, maar doorgepakt werd er niet. The Blues willen - mede door het aanstaande vertrek van Édouard Mendy - naar verluidt een nieuwe concurrent voor Kepa Arrizabalaga. Onana zal die concurrent niet gaan worden.

United, dat er geen geheim van maakt een nieuwe keeper aan te willen trekken, blijft als enige optie over voor Onana. De Kameroener ligt nog tot medio 2027 vast in Milaan en naar verluidt verlangt Inter een bedrag rond de 58 miljoen euro. Het is onduidelijk of The Mancunians bereid zijn een dergelijk bedrag op tafel te leggen. Op Old Trafford kan Onana herenigd worden met Erik ten Hag, met wie hij bij Ajax samenwerkte.

Achter de zoektocht van United naar een nieuwe goalie zit enige spoed, tenzij David de Gea toch bijtekent. Eind deze maand loopt het contract van de 32-jarige Spanjaard af, waardoor hij daarna transfervrij is. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!