Eén twijfelgeval bij Oranje voor troostfinale, Koeman benoemt vice-aanvoerder

Eén twijfelgeval bij Oranje voor troostfinale, Koeman benoemt vice-aanvoerder

17 juni om 19:18

Het Nederlands elftal werkt met een bijna volledig fitte selectie toe naar de troostfinale van de Nations League tegen Italië. Alleen achter het meespelen van Jurriën Timber staat een vraagteken.

"Alle spelers, op Jurriën Timber, die wat lichte klachten had, na, zijn fit om te spelen", zegt Koeman op de persconferentie van zaterdag. "Ik ga spelers geen rust geven omdat het einde seizoen is." Denzel Dumfries, die ook is aangeschoven, benadrukt dat hij zin heeft om de wedstrijd te spelen. "We hadden liever om de eerste plek gespeeld. Maar het is een belangrijk meetmoment in het proces. Italië is voor mij nog een extra stimulans. Veel ploeggenoten spelen daar."

Koeman stelt dat Oranje geen hele brede selectie heeft. "Wij hebben geen selectie van zestig spelers waaruit ik als bondscoach kan kiezen. Ik heb na de interland tegen Kroatië wel tegen de groep gezegd dat er spelers in het team zitten die fitter moeten zijn en meer moeten spelen. Daar ga ik wel naar kijken in september", sorteert hij voor op de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland en Ierland.

Aanvoerderschap
Virgil van Dijk is aanvoerder van het Nederlands elftal. Koeman maakt bekend dat Matthijs de Ligt in principe vice-aanvoerder is. Frenkie de Jong komt daarna.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!