Amrabat-transfer verklapt: 'Hij zal spoedig voor een nieuwe club tekenen'

Amrabat-transfer verklapt: 'Hij zal spoedig voor een nieuwe club tekenen'

17 juni om 20:54
Laatste update: 17 juni om 21:09

Sofyan Amrabat gaat deze zomer zeker vertrekken bij Fiorentina. Althans, dat stelt Walid Regragui, bondscoach van Marokko. Amrabat deed zaterdagmiddag niet mee tegen Zuid-Afrika in het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup.

Amrabat zat aanvankelijk wel bij de Marokkaanse selectie voor deze interlandperiode. De 26-jarige middenvelder werd echter voortijdig naar huis gestuurd. "Ik heb besloten om hem te laten gaan. Hij heeft dit seizoen zoveel wedstrijd gespeeld. Ik wil hem niet riskeren, met name omdat hij spoedig voor een nieuwe club zal tekenen", aldus Regragui op het persmoment.

De bondscoach praatte zijn mond voorbij, maar ging niet in op namen van clubs. Het is nog onbekend waar Amrabat zijn carrière gaat voortzetten. Spaanse media meldden eerder op de zaterdag dat Atlético Madrid is afgehaakt. Onder meer FC Barcelona zou nog wel belangstelling tonen. 

Amrabat beleefde een sterk seizoen. Met Fiorentina eindigde hij op plek acht in de Serie A. In de Conference League reikte de club tot de finale. Die ging verloren tegen West Ham United.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!