Van der Vaart junior (17) verkast naar Ajax: 'Het is de droom van mijn zoon'

Van der Vaart junior (17) verkast naar Ajax: 'Het is de droom van mijn zoon'

17 juni om 21:16

Ajax gaat zich versterken met Damian van der Vaart (17). De zoon van voormalig Oranje-international Rafael van der Vaart heeft een mondeling akkoord bereikt met de Amsterdammers.

Van der Vaart speelt bij Esbjerg fB, maar keert terug naar Nederland. "Het is de bedoeling dat Damian komend seizoen in Ajax onder 18 gaat spelen", zegt vader Rafael tegen De Telegraaf. "Maar het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt." Van der Vaart junior ligt nog tot 31 december van dit jaar vast in Denemarken.

Met zijn stap naar Ajax treedt hij in de voetsporen van zijn vader, die ook door de Amsterdammers werd opgeleid. Van der Vaart begon met voetballen in Duitsland. Toen Rafael van der Vaart een relatie kreeg met handbalster Estavana Polman en in Denemarken ging wonen, kwam zijn zoon bij Esbjerg. In maart 2022 werd zijn zoon voor het eerst opgeroepen door de jeugdelftallen van Oranje. 

Van der Vaart senior wil niet uitgebreid reageren op de stap van zijn zoon. "Het is de droom van mijn zoon en geen project van mij."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!