'Real Madrid vindt Benzema-opvolger: laatbloeier gehuurd van Espanyol'

'Real Madrid vindt Benzema-opvolger: laatbloeier gehuurd van Espanyol'

17 juni om 22:09

Real Madrid heeft de opvolger van de naar Al-Ittihad vertrokken Karim Benzema snel gevonden. Joselu wordt voor een jaar gehuurd van Espanyol, meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Romano laat zijn befaamde 'here we go' los, wat betekent dat de deal beklonken is. Joselu komt voor één seizoen over van Espanyol, dat afgelopen seizoen degradeerde uit La Liga. De Koninklijke betaalt een half miljoen euro aan huurvergoeding en kan de 33-jarige spits volgend jaar voor 1,5 miljoen euro definitief overnemen. Joselu levert salaris in om bij Real te kunnen spelen.

Joselu beleefde ondanks het doemscenario bij Espanyol persoonlijk een sterk jaar door. Het afgelopen seizoen kwam hij tot zestien competitiedoelpunten. De aanvalsleider maakte afgelopen maart op toen 32-jarige leeftijd zijn debuut voor de Spaanse nationale ploeg. Intussen heeft hij in drie interlands drie keer gescoord. In de halve finale van de Nations League tegen Italië (2-1) maakte Joselu de winnende goal.

Tussen 2009 en 2012 stond Joselu ook al onder contract bij Real, als speelde hij zijn wedstrijden toen voor de beloftenploeg. Hij speelde twee wedstrijden voor de hoofdmacht.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!