'Chelsea loost Ziyech en ploeggenoten in Saudi-Arabië door dubieuze banden'

'Chelsea loost Ziyech en ploeggenoten in Saudi-Arabië door dubieuze banden'

19-06-2023 11:36
105

De selectie van Chelsea barst bijna uit zijn voegen, maar eigenaar Todd Boehly is naar Saudi-Arabië afgereisd om schoon schip te maken. De eigenaar van The Blues hoopt in navolging van N'Golo Kanté ook Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaly en Édouard Mendy in het Arabische land onder te brengen.

Volgens Britse media praat Boehly met verschillende clubs in Saudi-Arabië. Mendy kan naar Al-Ahli, Koulibaly naar Al-Hilal en Ziyech is al hard op weg naar Al-Nassr. De ex-Ajacied nadert een akkoord over de persoonlijke voorwaarden. Voor Ziyech komt een eind aan een teleurstellend verblijf op Stamford Bridge. Hij kwam in 2020 voor veertig miljoen euro over van Ajax, maar werd nooit een vaste waarde.

Alle drie de spelers lijken Chelsea nog een transfersom op te leveren. Fabrizio Romano meldt dat het bod op Koulibaly zo'n 25 à 30 miljoen euro bedraagt. Pierre-Emerick Aubameyang zou het voorbeeld van Kanté, Koulibaly, Mendy en Ziyech nog kunnen volgen. Ook Romelu Lukaku genoot interesse uit Saudi-Arabië, maar hij wil in Europa actief blijven. De Belgische spits werd dit seizoen door Chelsea verhuurd aan Internazionale. De Italiaanse topclub hoopt hem definitief over te nemen.

Britse media plaatsen ondertussen de nodige vraagtekens bij de deals tussen Chelsea en Saudi-Arabië. Het Saudische Public Investment Fund (PIF) bezit meerderheidsaandelen in Al-Ahli, Al-Hilal en Al-Nassr. Tegelijkertijd investeerde PIF al in Clearlake Capital, de grootaandeelhouder van Chelsea. Boehly lijkt die banden nu te benutten om schoon schip te maken.

Ook spelers als Marc Cucurella, Kai Havertz, Christian Pulisic, Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek, Mateo Kovacic en Mason Mount staan nog op de nominatie om verkocht te worden deze zomer. Net als Lukaku blijven zij in principe wel in Europa.