'Chelsea betaalt 35 miljoen euro en haalt nieuwe spits op in La Liga'

'Chelsea betaalt 35 miljoen euro en haalt nieuwe spits op in La Liga'

17 juni om 10:54

Chelsea lijkt spelers als Mason Mount, Kai Havertz en Mateo Kovacic te gaan verkopen, maar blijft zelf ook actief op de transfermarkt. The Blues gaan zich versterken met Nicolas Jackson, meldt onder meer Fabrizio Romano.

Chelsea wil de transferclausule in het contract van Jackson activeren. De 21-jarige spits, die ook op de vleugels uit de voeten kan, komt daardoor voor 35 miljoen euro over van Villarreal. De clubs onderhandelen nog wel over de betaaltermijnen. De Premier League-topclub wil echter snel handelen, omdat drie andere clubs ook bereid zijn om het benodigde bedrag op tafel te leggen.

Voor Jackson ligt een contract voor vijf jaar klaar op Stamford Bridge. Daarmee past Chelsea het gebruikelijke foefje toe om de financiële regels te omzeilen, want de transfersom mag worden afgeschreven over de lengte van het contract. De international van Senegal was dit seizoen goed voor twaalf goals en vier assists in 26 optredens in La Liga.

Naast Jackson is Chelsea ook concreet voor Moisés Caicedo. De Londenaren willen volgende week een officieel bod uitbrengen op de middenvelder van Brighton & Hove Albion.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!