Courtois laat Belgische bom barsten: 'Nog altijd geschokt en verrast'

Courtois laat Belgische bom barsten: 'Nog altijd geschokt en verrast'

19-06-2023 19:50
54

België is in de ban van de rel rond Thibaut Courtois. Domenico Tedesco, bondscoach van de Rode Duivels, is 'geschokt' door het besluit van de Real Madrid-keeper om het trainingskamp te verlaten voor het EK-kwalificatieduel met Estland.

De borrelende frustraties bij Courtois kwamen er zaterdagavond na het gelijkspel van België tegen Oostenrijk (1-1) allemaal uit. Niet alleen voelde hij zich in zijn hemd gezet door het spel van zijn ploeggenoten, de doelman maakte zich vooral boos over het feit dat hij in zijn honderdste interland Kevin De Bruyne niet mocht vervangen als aanvoerder.

"We hadden beslist dat Romelu Lukaku kapitein zou zijn tegen Oostenrijk en Thibaut tegen Estland", reageert Tedesco maandagavond op de persconferentie voor Estland-uit. "Dat was oké voor iedereen, maar na de wedstrijd wilde hij me plots spreken en zei hij dat hij naar huis ging, omdat hij teleurgesteld was en zich beledigd voelde."

Courtois vindt al langer dat hij in België niet het respect krijgt dat hij verdient. Tedesco: "Het is iets wat al langer sluimert, het gaat om waardering. Vanaf het begin heb ik geprobeerd om hem de waardering te tonen die hij verdient. In mijn ogen is hij de beste keeper ter wereld. Ik ben nog altijd geschokt en verrast, ik had dit niet verwacht."