'Al Hilal heeft beet en haalt Ruben Neves naar Saudi-Arabië'

'Al Hilal heeft beet en haalt Ruben Neves naar Saudi-Arabië'

20 juni om 18:57

Ruben Neves heeft een akkoord bereikt met Al-Hilal. De middenvelder van Wolverhampton Wanderers werd al langer in verband gebracht met een transfer naar Saudi-Arabië, maar volgens Sky Sports is de deal nu afgerond.

Al-Hilal betaalt naar verluidt maar liefst 55 miljoen euro voor de Portugees. Eerder leek het erop dat Neves zou vertrekken naar het grote FC Barcelona, maar trainer Xavi was niet overtuigd van zijn kwaliteiten.

Met de overstap naar Saudi-Arabië is Neves de volgende speler die voor het grote geld kiest. Eerder vertrokken onder meer Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Karim Benzema en N'Golo Kanté (beiden Al-Ittihad) al naar het land. In tegenstelling tot deze drie topspelers is de 26-jarige Neves echter nog in de bloei van zijn leven.

Tussen 2014 en 2017 kwam Neves uit in het shirt van FC Porto, waarna hij zijn thuisland verliet voor een nieuw avontuur bij Wolverhampton Wanderers. De middenvelder speelde 219 duels voor de Engelse club, dat uitkomt in de Premier League. Neves scoorde 27 doelpunten.