Maatsen legt afzeggen van Feyenoord uit: 'Stond in De Kuip toen ik het hoorde'

Maatsen legt afzegging voor Feyenoord uit: 'Stond in De Kuip toen ik het hoorde'

21 juni om 19:13

Ian Maatsen kon vorig jaar zomer naar Feyenoord vertrekken, maar de verdediger moest en zou slagen in Engeland. Dat vertelt de Nederlander in Kick ‘T Met. Het nieuws dat de Rotterdammers hem wilden strikken kwam voor Maatsen wel op een heel apart moment.

"We waren op een festival in De Kuip toen we het te horen kregen", vertelt Maatsen over de interesse van Feyenoord. "Toen ik mijn auto parkeerde kwamen er al mensen naar me toe om te zeggen dat ik naar Feyenoord moest komen en dat ze al shirtjes gingen drukken. Toen ik binnenkwam zei iemand achter me: ‘Ja jongen, hier ga je spelen volgend jaar.'" Maatsen speelde even in de jeugd van Feyenoord, maar ook voor die van Sparta en PSV.

Uiteindelijk kreeg hij wel een belletje van trainer Arne Slot. "Hij vertelde dat de club me graag wilde hebben en hij legde uit wat ze met me van plan waren. Ik heb hem toen man tot man gezegd dat mijn dromen in Engeland liggen. Ik waardeerde het heel erg dat ze me wilden hebben, maar ik heb daarna Vincent Kompany gebeld om te zeggen dat ik naar Burnley wilde." Maatsen speelde dit seizoen 42 wedstrijden voor de Engelse club en promoveerde naar de Premier League.

Maatsen belde Slot persoonlijk op om hem de keuze te vertellen. "Ik vond het wel zo netjes om hem daarover te bellen. Hij gaf aan dat hij het apart vond, want de meeste voetballers durfden het niet eens om die stap te maken. Dat vond ik netjes van hem."