Koeman onder indruk van Jong Oranje-back: 'Vroeg of ik klaar was voor echte werk'

Koeman onder indruk van Jong Oranje-back: 'Vroeg of ik klaar was voor echte werk'

22-06-2023 21:12
25

Ian Maatsen is na een goed seizoen bij Burnley bezig aan het EK Onder 21 met Jong Oranje. De linksback mocht in de eerste dagen zelfs meetrainen bij het grote Oranje. De bondscoach was onder de indruk van zijn seizoen bij Burnley en Maatsen wil volgend jaar zelf stap hogerop.

"Koeman was wel over mij te spreken", vertelt Maatsen bij Kick ‘T Met. "Ik kwam binnen toen had hij het over mijn 46 wedstrijden bij Burnley en of ik klaar was voor het echte werk. Koeman is ook heel ontspannen."

Maatsen strijdt nu met Jong Oranje op het EK en de linksback heeft vertrouwen in een succesvol toernooi. "De spelers hebben goede kwaliteit en intensiteit, maar het is ook gewoon een leuke groep om mee te werken. Veel ervaren spelers maar ook jonge jongens. Dus die mix is top."

Maatsen zag Chelsea afgelopen winter ook grandioze bedragen uitgeven op de transfermarkt. "Ik dacht wel echt: 'Waarom?' Dit is niet nodig om zoveel spelers te kopen. Uiteindelijk is voetbal gewoon business. Ik hoef ook niet altijd bij Chelsea te blijven. Maar ik wil dit jaar wel echt voor de Premier League gaan. Ik ben heel benieuwd, want ik ben klaar voor die challenge."