'Newcastle is nog niet klaar met Serie A: na Tonali nog twee spelers op de lijst'

'Hongerig Newcastle United mikt na Tonali op nog twee topspelers uit de Serie A'

22 juni 2023 om 23:56

Newcastle United scout deze transferzomer de spelers in de Serie A. De komst van Sandro Tonali van AC Milan is bijna rond, maar ook zijn ploeggenoot Theo Hernández en Federico Chiesa van Juventus moeten naar The Magpies komen. Dat meldt Gianluca di Marzio donderdag.

Het daadwerkelijk contracteren van beide spelers wordt wel een lastig verhaal voor Newcastle. In het geval van Theo Hernández is Atlético Madrid een grote concurrent en het contract van de Fransman loopt nog tot 2026. In het geval van Chiesa was Aston Villa al bereid om zestig miljoen euro te betalen voor de Italiaan. Deze overstap zag de buitenspeler zelf niet zitten, omdat Aston Villa volgend jaar 'slechts' Conference League speelt.

Wat betreft Tonali is Newcastle United al een heel stuk verder. De middenvelder is tot een akkoord gekomen voor een overstap naar Engeland en ook beide clubs zijn er inmiddels uit. In de komende twee dagen zullen de laatste details van zijn contract besproken worden en ondergaat hij zijn medische keuring. De geschatte transfersom ligt op zeventig miljoen euro.