'Na tien minuten stond teammanager Ajax voor m'n deur, dat kon ik toch zelf doen?'

'Na tien minuten stond teammanager Ajax voor m'n deur, dat kon ik toch zelf doen?'

23-06-2023 09:47
59

Danny Hoesen vraagt zich af of het goed is dat er zoveel geregeld wordt voor profvoetballers. De 32-jarige voormalig aanvaller moest eerder dit jaar noodgedwongen stoppen met voetbal en heeft een andere kijk op het leven gekregen.

Hoesen begon zijn loopbaan bij Fortuna Sittard en speelde gedurende zijn carrière voor onder meer Ajax, FC Groningen en San Jose Earthquakes. Bij FC Emmen sloot hij in april af. "Tot op latere leeftijd wordt alles voor je gedaan in het voetbal. Is dat goed? Tsja", stelt hij tegenover Voetbal International. "Voor een club ben je een investering. Hoe meer ze bij je weg kunnen nemen, hoe beter jij je op het voetbal kan richten. En daar profiteert de club van."

"Het begint al in de jeugd met busjes die je komen ophalen. Later krijg je schoenen als je bij wijze van spreken met je vinger knipt. Het is een speciale behandeling. Maar dat kan wel ten koste gaan van de zelfstandigheid van voetballers", aldus Hoesen, die een voorbeeld uit zijn periode bij Ajax aanhaalt. "Ik zat net bij de ploeg en kwam er in het hotel achter dat ik mijn tandenborstel was vergeten. Ik appte de teammanager: Is hier misschien een winkel in de buurt waar ik even een tandenborstel kan kopen? Tien minuten later stond hij voor mijn deur. Met een tandenborstel. Ik dacht: dat kan ik zelf toch ook?"

De vrouw van Hoesen wees hem zo nu en dan ook op zijn verantwoordelijkheden. "Om een voorbeeld te geven: als ik een brief ontving en zag dat ik iets moest doen, belde ik meteen mijn zaakwaarnemer. Die loste het op. Mijn vrouw zei: Dat kun je zelf toch ook wel doen? Toen realiseerde ik me dat wat ik deed ook niet normaal was."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!