Nuytinck verklaart terugkeer bij NEC: 'Daar geloof ik sterk in'

Nuytinck verklaart terugkeer bij NEC: 'Daar geloof ik sterk in'

23-06-2023 16:55
33

NEC heeft de terugkeer van Bram Nuytinck afgerond. De 33-jarige verdediger komt transfervrij over van Sampdoria en tekent een contract voor drie seizoenen in Nijmegen, waar het voor hem allemaal begon.

Nuytinck doorliep de jeugdopleiding van NEC en debuteerde in december 2009 in het eerste elftal. Hij speelde 77 wedstrijden, voordat hij in 2012 de overstap maakte naar Anderlecht. De afgelopen zes seizoenen speelde de mandekker in Italië. Eerst voor Udinese en het afgelopen halfjaar voor Sampdoria. Bij de club uit Genua was hij een vaste waarde, maar kon hij degradatie uit de Serie A niet voorkomen.

Nu kiest Nuytinck voor een terugkeer op het oude nest. "Ik kijk ernaar uit om weer voor de club te spelen waar het voor mij allemaal begonnen is. Ik geloof sterk in de visie en ambities van NEC en ben vastberaden om bij te dragen aan het succes van de club. Het voelt goed om terug te keren en om de kleuren van de stad weer te mogen dragen", zegt hij op de clubsite.

Technisch directeur Carlos Aalbers is verheugd met de komst van de routinier. "Bram heeft na zijn vertrek uit Nijmegen succesvolle jaren gekend bij verschillende Europese clubs. Hij heeft op hoog niveau gespeeld in competities zoals de Serie A en de Champions League. We zijn dan ook blij om deze ervaring en kwaliteit aan het team toe te kunnen voegen, zowel op als buiten het veld."