'Nuytinck volgt voorbeeld Barreto, Schöne en Cillessen en keert terug bij NEC'

'Nuytinck volgt voorbeeld Barreto, Schöne en Cillessen en keert terug bij NEC'

23 juni - 11:53 Laatste update: 13:46
66

NEC wil opnieuw een oude bekende terughalen naar De Goffert. De Nijmegenaren werken aan de komst van Bram Nuytinck, die uit zijn contract loopt bij Sampdoria. Dat meldt Voetbal International.

Volgens het weekblad had de 33-jarige verdediger opties in binnen- en buitenland, maar kiest hij voor een terugkeer bij zijn oude liefde. NEC hoopt de transfervrije overstap snel af te kunnen ronden. Nuytinck treedt daarmee in de voetsporen van Edgar Barreto, Lasse Schöne en Jasper Cillessen, die de afgelopen jaren ook weer neerstreken bij de club.

Nuytinck doorliep de jeugdopleiding van NEC en debuteerde in december 2009 in het eerste elftal. In 2012 maakte hij de overstap naar Anderlecht. De laatste zes seizoenen was hij actief in Italië. Eerst voor Udinese en het laatste halfjaar voor Sampdoria, waarmee hij degradeerde uit de Serie A. Hij speelde negentien competitieduels voor de club uit Genua, allen als basisspeler.

Nuytinck moet bij NEC het vertrek van Iván Márquez opvangen. Hij wordt in principe de vierde zomerse aanwinst. De club versterkte zich al met Lars Olden Larsen, Mees Hoedemakers en Sontje Hansen. Daarnaast is de Japanse spits Koki Ogawa onderweg naar Nijmegen.