Verrassende keus Frank de Boer: 'Die mensen waren zó positief over alles'

Verrassende keus Frank de Boer: 'Die mensen waren zó positief over alles'

25-06-2023 08:48 Laatste update: 11:04
154

Frank de Boer trok eerder deze maand verrassend naar Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. Zaakwaarnemer Guido Albers vertelt in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, dat de ex-coach van Ajax enthousiast raakte door de verhalen.

De Boer is de opvolger van Marcel Keizer. Het is zijn eerste klus sinds zijn vertrek bij Oranje in de zomer van 2021. "Uiteindelijk heeft hij er bewust voor gekozen om best een lange periode niets te doen. Het heeft altijd wel impact als je ergens werkt en dat niet verder gaat", zegt Albers in #DoneDeal.

Voor De Boer was het echter nooit een optie om niet terug te keren als trainer. "Als je Frank kent, dat is echt een liefhebber. Hij heeft voor de UEFA gewerkt, hij heeft voor Viaplay gewerkt. Hij wilde op die manier betrokken blijven bij het voetbal. Het momentum was alleen, waar stap je dan in? In Nederland is dat natuurlijk gewoon Ajax, maar die kans was er niet."

De oud-international was in het verleden zeer succesvol bij de Amsterdammers, maar Sven Mislintat klopte niet meer voor hem aan. "Ik denk dat de nieuwe technisch directeur er bewust voor heeft gekozen om een andere weg in te slaan. En niet meer door te gaan op wat er in het verleden allemaal was. Dat heeft ertoe geleid dat Frank in ieder geval niet gevraagd is."

"Dan ga je om je heen kijken. Waar pas ik nog meer?", vervolgt Albers. "Tot dusver kwam er niets waarvan hij dacht: dat wil ik koste wat kost gaan doen." Al Jazira trok hem wél aan. "Dit kwam op zijn pad en hij was enthousiast. Hij heeft wat navraag gedaan bij mensen die daar al gewerkt hebben. En die waren allemaal zó positief. Over de veiligheid, het leven. Het niveau is ook niet super slecht, het is gewoon Eredivisie-voetbal dat ze daar spelen."

De Boer staat de komende twee jaar aan het roer in de Emiraten. "Eerst tekende Alfred (Schreuder ging bij Al Ain aan de slag, red.) en nu heeft Frank ook getekend. Hij verheugt zich erop. Marcel Keizer heeft fantastische feedback over deze club gegeven, dus hij gaat ervoor."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!