'In de huidige markt was ik tweehonderd miljoen euro waard geweest'

'In de huidige markt was ik tweehonderd miljoen euro waard geweest'

25-06-2023 17:31
105

Rio Ferdinand denkt dat hij in de huidige markt veel meer waard was geweest. De voormalig verdediger verliet in 2002 Leeds United voor een stap hogerop bij Manchester United voor omgerekend zo'n 46 miljoen euro. 

Twintig jaar later is dit echter een 'normaal' bedrag, maar dat was het destijds niet. Ferdinand was op dat moment de duurste Britse voetballer aller tijden. Bij FIVE van VIBE werd de oud-topverdediger geconfronteerd door Stephen Howson met de spelerswaarden in de huidige financiële situatie. Hij gaf aan dat Alan Shearer de duurste Britse voetballer aller tijden zou zijn en dat Ferdinand op plek twee volgt met een waarde van zo'n 116 miljoen euro.

Ferdinand denkt zelf echter aan een ander bedrag. "Dat zou wel heel goedkoop zijn", aldus Ferdinand. "Serieus, in de huidige markt denk ik meer aan honderdzeventig miljoen pond (omgerekend ongeveer tweehonderd miljoen euro, red.) en een salaris van vier ton per week."

Clubs uit de Premier League leggen tegenwoordig veel geld neer voor centrale verdedigers. Virgil van Dijk maakte in 2017 de overstap voor 85 miljoen euro van Southampton naar Liverpool en Manchester United-verdediger Harry Maguire kwam in 2019 voor maar liefst 87 miljoen over van Leicester City.

@prodmind Rio Ferdinand on how much he would be worth in todays market #rioferdinand #price #wage #fiveuk #football #fyp #foryoupage ♬ Close Eyes - Slowed + Reverb - DVRST