Volendam neemt 'opvliegend typetje' toch voor derde keer in genade aan

Volendam neemt 'opvliegend typetje' toch voor derde keer in genade aan

26-06-2023 08:43
20

Bilal Ould-Chikh krijgt een nieuwe kans bij FC Volendam. De 25-jarige aanvaller werd afgelopen seizoen drie keer uit de selectie gezet, maar sluit in de voorbereiding toch weer aan bij Het andere Oranje. Dat meldt NH.

In april werd Ould-Chikh voor de derde keer om disciplinaire redenen uit de selectie gezet, waardoor hij de laatste maanden van het seizoen miste. Directeur voetbalzaken Jasper van Leeuwen zei toen dat er in de zomer gekeken zou worden naar een oplossing. De buitenspeler ligt nog tot medio 2025 vast in het vissersdorp.

Nu krijgt Ould-Chikh toch weer een kans in de ploeg van coach Matthias Kohler, die het stokje overneemt van Wim Jonk. "Bilal moet leren van zijn fouten", zegt Van Leeuwen tegen NH. "Het zijn bij hem kleine dingen die zich opstapelen en dan groeit de irritatie. Hij moet daar mee leren omgaan, want zoals Wim (Jonk, red.) zegt: 'Dit is profvoetbal'. Bilal moet weer laten zien wat hij kan en nog beter, want het is een gouden ventje." 

Ould-Chikh speelde het afgelopen seizoen negentien officiële duels, waarin hij twee keer scoorde. "Ik ben een jongen met een mening, best wel direct. Ik zeg wat in me opkomt", gaf hij zelf eerder toe. Ook Jonk oordeelde al dat de aanvaller 'een beetje een opvliegend typetje is dat moeilijk kan omgaan met druk en een bepaalde spanning.'