'Loopbaan Fischer in slop: AIK en Antwerp steggelen over voormalig Ajax-talent'

'Loopbaan Fischer in slop: AIK en Antwerp steggelen over voormalig Ajax-talent'

28-06-2023 07:24
30

Viktor Fischer stond ooit te boek als een enorm talent bij Ajax, maar nu raakt zijn carrière steeds verder in het slop. Het Zweedse AIK, dat hem dit kalenderjaar huurt, wil nu al van de Deense aanvaller af, maar Royal Antwerp wil hem ook niet terug. Dat schrijven Belgische en Zweedse media.

In februari haalde AIK Fischer met grote verwachtingen binnen, maar die heeft hij tot dusver allesbehalve waar kunnen maken. De buitenspeler is erg vaak geblesseerd en presteert op het veld ook zwak. De fans van AIK vinden daarnaast dat Fischer zich erg arrogant opstelt. Daardoor wil de club uit Stockholm al na vier maanden al af van de voormalig speler van Ajax, ondanks dat hij tot het einde van 2023 wordt gehuurd.

Royal Antwerp stemt daar echter niet mee in, zo melden Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Een terugkeer van Fischer naar de club van Marc Overmars, die elkaar nog kennen van hun tijd bij Ajax, en Mark van Bommel is namelijk niet aan de orde. Daardoor wil eerstgenoemde dat AIK zelf een nieuwe club vindt waar Fischer aan verhuurd kan worden. Dat lijkt geen gemakkelijke opgave te worden.

In Zweden ligt de competitie nu even stil. Daardoor speelde AIK maandag een oefenduel, maar Fischer zat toen niet bij de selectie. Twaalf jaar geleden pikte Ajax de vleugelaanvaller nog als groot talent op in Denemarken. Bij Ajax ontwikkelde Fischer zich stormachtig en brak hij al op achttienjarige leeftijd door in het eerste elftal. Niet veel werd de international geteisterd door blessureleed, waardoor hij steeds verder afgleed. Via Middlesbrough en FC Kopenhagen kwam Fischer twee jaar geleden bij Antwerp terecht.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!