Arsenal rondt eerste toptransfer af: Havertz verhuist binnen Londen

Arsenal rondt eerste toptransfer af: Havertz verhuist binnen Londen

28-06-2023 21:01 Laatste update: 29-06-2023 09:16
78

Het is officieel: Kai Havertz verruilt Chelsea voor Arsenal. The Gunners zetten hun titelaspiraties kracht bij door een slordige 75 miljoen euro neer te tellen voor de Duitser.

Havertz kwam in 2020 over van Bayer Leverkusen voor een bedrag van zo'n tachtig miljoen euro, waardoor Chelsea licht verlies maakt. De 24-jarige Duitser, geboren aan de grens met Nederland, speelde drie seizoenen in het shirt van The Blues. In 2021 besliste hij de Champions League-finale.

Arsenal gaat met Havertz op jacht naar de eerste landstitel sinds 2004. Afgelopen seizoen ging de ploeg van manager Mikel Arteta lange tijd aan de leiding in de Premier League, maar Manchester City bleek te sterk. Arsenal is ook bezig met Jurriën Timber (Ajax) en Declan Rice (West Ham United).

Manager Arteta is erg in zijn nopjes met de komst van Havertz. "Dit is een speler van echte topkwaliteit. Hij is enorm veelzijdig en het is ook een hele intelligente speler. Hij brengt enorm veel kracht op ons middenveld en met hem erbij krijgen we daar ook meer mogelijkheden."

Havertz zelf heeft er zin in om zich te laten zien bij The Gunners. "De mentaliteit die bij de club heerst is geweldig en dat voel je overal. Dat is ook één van de redenen waarom het de afgelopen seizoenen zo lastig was om tegen Arsenal te spelen. Ik ga er alles aan doen om de club en hun supporters de prijzen te brengen die ze verdienen."