'Totale leegloop bij Chelsea: Havertz maakt gevoelige overstap in Londen'

'Totale leegloop bij Chelsea: Havertz maakt gevoelige overstap in Londen'

21-06-2023 14:32 Laatste update: 14:38
66

Kai Havertz gaat Chelsea verlaten voor een nieuw avontuur bij Arsenal. De transfer hing al even in de lucht en volgens de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano staat de Duitser nu op het punt om een contract te tekenen in Noord-Londen.

Arsenal betaalt naar verluidt 75 miljoen euro voor de aanvaller. Havertz kwam in 2020 over van Bayer Leverkusen voor een bedrag van zo'n tachtig miljoen euro, waardoor Chelsea licht verlies maakt. De 24-jarige Duitser, geboren aan de grens met Nederland, speelde drie seizoenen in het shirt van Chelsea.

Volgens Romano zullen deze week nog de handtekeningen worden gezet. Vorige week zou Havertz al tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen. Met Arsenal wil de Duitser op jacht gaan naar de Champions League-titel en dat kon niet bij rivaal Chelsea, aangezien de club als twaalfde eindigde in de Premier League.

Naast Havertz zijn nog veel meer spelers die Chelsea gaan verlaten. N'Golo Kanté heeft al getekend bij Al-Ittihad en Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaly en Édouard Mendy zouden eveneens hard op weg zijn naar zijn Saudi-Arabië. Mateo Kovacic maakt zeer waarschijnlijk de overstap naar Manchester City en de verwachting is dat ook Pierre-Emerick Aubameyang, Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek en Mason Mount The Blues gaan verlaten. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!