Voormalig Feyenoord-aanvaller: 'Het Nederlandse eten is gewoon niet zo lekker'

Voormalig Feyenoord-aanvaller: 'Het Nederlandse eten is gewoon niet zo lekker'

28-06-2023 19:44 Laatste update: 19:44
98

Sekou Cissé herinnert zich nog heel goed hoe hij in 2004 in Nederland belandde. De voormalig Ivoriaanse aanvaller, die destijds zou gaan spelen bij Roda JC, worstelde al snel met de taalbarrière.

Het was al bijna een onmogelijke opgave om in het hotel in Brunssum uit te leggen wat Cissé wilde eten, zo vertelt hij aan Voetbal International. De oud-aanvaller is geen fan van het Nederlandse eten. "Ik ben eerlijk: het is gewoon niet zo lekker. Kaas, nee, daar ben ik niet zo van. Ik bleef vooral Afrikaanse gerechten eten; rijst met kip en vis bijvoorbeeld."

De eerste twee jaar woonde Cissé bij zijn gastouders: Jacqueline en Bep. "Iedere maandag ging ik met Bep naar een restaurant om kip met friet te eten. Heerlijk!" Inmiddels is Bep overleden, maar de voormalig speler van Feyenoord heeft nog altijd contact met Jacqueline. "Ze waren heel erg lief voor mij."

Cissé herinnert zich dat Bep hem stiekem leerde autorijden. "Als ze allebei aan het werk waren, pakte ik zelf de auto om een stukje te gaan rijden. Zonder rijbewijs! Niet ver, hoor, maar even tien minuutjes oefenen."