Dominant Jong Engeland schakelt Duitsland uit op EK Onder-21

28-06-2023 20:33
22

Jong Duitsland is door Engeland uitgeschakeld op het EK Onder-21. De Engelsen wonnen voor de derde keer op rij in de groepsfase door een prachtige goal van Harvey Elliott. De Duitsers eindigden daardoor kansloos op de vierde plaats.

Duitsland moest aan de bak na een gelijkspel tegen Israël en een nederlaag tegen Tsjechië. Engeland won de vorige duels met 2-0. Het krachtsverschil was woensdagavond al snel te zien.

Al in de vierde minuut kwam Engeland op een voorsprong door een doelpunt van Cameron Archer. De score werd al snel verdubbeld in minuut 21. Elliott ging er vanaf de eigen helft met de bal vandoor en maakte een schitterend doelpunt na een mooie solo-actie.

De Duitsers slaagden er uiteindelijk niet in om een aansluitingstreffer te maken. Jong Engeland had met een groter verschil kunnen winnen, echter werden de kansen niet afgemaakt. De wedstrijd eindigde in 2-0 en daardoor zit het avontuur op het EK in Georgië en Roemenië voor Duitsland erop.

Jong Israël - Jong Tsjechië 1-0
Tsjechië had genoeg aan een gelijkspel in het duel met Israël om tweede in de groep te worden. In de slotfase maakte Omri Gandelman echter het verschil voor Israël, waardoor het land ten koste van de Tsjechen doorgaat naar de kwartfinales van het EK Onder-21.