Excelsior neemt huurling definitief over van Monaco: 'Daarom keer ik graag terug'

Excelsior neemt huurling definitief over van Monaco: 'Daarom keer ik graag terug'

29-06-2023 18:40
10

Arthur Zagré blijft bij Excelsior. De 21-jarige linksback kwam het afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de Kralingers, maar maakt nu definitief de overstap van AS Monaco.

Bij Excelsior tekent Zagré een contract voor drie seizoenen. De samenwerking verliep van beide kanten dusdanig goed, dat beide partijen langer met elkaar door willen. "Arthur heeft het de afgelopen maanden naar zijn zin gehad bij ons en wil graag terugkeren om zich bij Excelsior verder te ontwikkelen. Wij willen in de Eredivisie graag alle posities dubbel bezet hebben en daarom wilden wij hem graag definitief aan onze selectie toevoegen", zegt technisch manager Niels van Duinen op de clubsite.

Zagré heeft het naar zijn zin in Rotterdam. "De mensen, de supporters, de faciliteiten, de goede prestaties; dat alles beviel mij prima. We waren bovendien echt een team, iedereen wist wat er werd gevraagd en we begrepen elkaar. Daarom keer ik graag terug. Omdat Excelsior mij ook graag wilde hebben, was de keuze niet lastig."

De Fransman genoot een groot deel van zijn opleiding bij Paris Saint-Germain. In 2019 kocht Monaco hem voor tien miljoen euro. Na huurperiodes bij Dijon en FC Utrecht kwam hij bij Excelsior.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!