Excelsior-uitblinker: 'Sta open voor Eredivisie-subtopper of het buitenland'

Excelsior-uitblinker: 'Sta open voor Eredivisie-subtopper of het buitenland'

24-06-2023 09:18
24

Stijn van Gassel sluit een vertrek bij Excelsior niet uit deze zomer. De uitblinkende doelman ziet een stap hogerop wel zitten, vertelt hij aan Voetbal International.

"Ik heb ambities, dat mag duidelijk zijn", zegt de 26-jarige Van Gassel tegen Voetbal International. "Ik zou een volgende stap wel aandurven. Als mens en als doelman heb ik me ontwikkeld, maar het plaatje moet wel kloppen. Ik heb de leeftijd om te spelen. Een Nederlandse subtopper, een avontuur in het buitenland, ik sta ervoor open. Maar ik moet niks. Ik heb het prima bij Excelsior, ik zie het absoluut niet als straf als ik hier nog een seizoen onder de lat sta."

Van Gassel laat zijn gevoel spreken. "Ik weet dat er interesse is en dat er clubs zijn die zich gemeld hebben. Tijdens het seizoen wilde ik niets weten, nu blijf ik graag op de hoogte. Ik ga niets uitsluiten. Als een club echt wil, komt die wel en als het gevoel goed is dan schroom ik niet om het te doen. Je moet jezelf staande houden in deze harde wereld, anders lopen ze over je heen. Dat heb ik hier in Rotterdam ook geleerd. Of je springt op de trein of de kans is groot dat het snel afgelopen is."

VI meldt dat clubs als Feyenoord, Vitesse, FC Twente en sc Heerenveen interesse hadden of hebben. "De keeperscarrousel moet nog op gang komen", oordeelt Van Gassel.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!