'Twente tikt vier miljoen euro af, maar houdt cruciale spits daarmee binnenboord'

'Twente tikt vier miljoen euro af, maar houdt cruciale spits daarmee binnenboord'

29 juni 2023 om 22:21

FC Twente heeft één van de belangrijkste transferdoelen op een haar na verzilverd. Manfred Ugalde blijft na zijn huurperiode van de vorige twee seizoenen, definitief in Enschede. Dat melden Costa Ricaanse media en De Telegraaf.

Ugalde werd in de zomer van 2021 voor twee seizoenen gehuurd van het Belgische Lommel SK. Die ploeg is onderdeel van de City Group. De Costa Ricaan is erg belangrijk voor FC Twente en de Tukkers slagen er dus in om hem definitief te strikken. Iets wat als een erg moeilijke opgave werd gezien. Ze betalen rond de vier miljoen euro aan Lommel, maar dat bedrag mag de club over meerdere seizoenen uitsmeren.

Het begin van Ugalde was vrij stroef in Enschede. In zijn eerste seizoen overtuigde hij niet direct en maakte hij drie goals in 25 Eredivisie-optredens. Zijn tweede jaar was al meer vruchtbaar. Toen scoorde hij 8 goals in 24 competitieduels. De 21-jarige Ugalde kreeg in de laatste wedstrijden steevast de voorkeur boven routinier Ricky van Wolfswinkel. De Costa Ricaan speelde ook al twee duels voor zijn thuisland.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!