Ajax wil 'beweeglijke' spits: 'Hij doet me denken aan Ugalde van FC Twente'

Ajax wil 'beweeglijke' spits: 'Hij doet me denken aan Ugalde van FC Twente'

24-06-2023 17:15 Laatste update: 17:45
71

FC Basel-spits Zeki Amdouni 'past wel in het Ajax-plaatje', wordt gesteld in #DoneDeal de podcast. Ajax heeft interesse in de topscorer van de Conference League, die wordt vergeleken met FC Twente-aanvaller Manfred Ugalde.

Woensdag werd in Zwitserse media gemeld dat Amdouni gevolgd wordt door Ajax. In #DoneDeal wordt meer informatie gedeeld over de 22-jarige aanvalsleider. "Hij is de topscorer van de Conference League geworden en heeft een interessant profiel: hij is een beweeglijke jongen. Hij past wel in het Ajax-plaatje."

"Het is wel echt een voetballer en een jongen die zich ook graag uit de spits laat vallen", zo wordt geconcludeerd aan tafel. "Amdouni heeft een goed doelpuntenmoyenne, maar daarbuiten voegt hij voetballend ook echt iets toe aan je elftal. Dat heeft een club als Ajax wel nodig."

Vervolgens wordt de vergelijking met Ugalde van Twente getrokken. "Hij doet mij qua type een beetje aan Ugalde denken: een neusje voor de goal en een sluipschuttertje. Hij moet tien tot vijftien miljoen kosten, maar ook Benfica en Eintracht Frankfurt worden genoemd. Ajax is dus niet als enige in de race."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!