AZ komt met de bevestiging: Beukema trekt officieel naar de Serie A

AZ komt met de bevestiging: Beukema trekt officieel naar de Serie A

03-07-2023 11:04 Laatste update: 11:54
65

Sam Beukema vertrekt na twee seizoenen officieel bij AZ. De Alkmaarders bevestigen maandag dat hij naar het Italiaanse Bologna zal vertrekken. De mandekker tekent in de Serie A een meerjarig contract.

Beukema is na Jerdy Schouten, Joshua Zirkzee en Sydney van Hooijdonk de vierde Nederlander bij Bologna. De transfersom van de verdediger is onbekend. Beukema kwam uiteindelijk tot 81 wedstrijden in het shirt van AZ. In de zomer van 2021 werd Beukema voor 900.000 euro overgenomen van Go Ahead Eagles.

Bologna werd afgelopen seizoen negende in de Italiaanse Serie A. Thiago Motta is de nieuwe trainer van de Italianen. Beukema was een belangrijke schakel in de defensie van de Alkmaarders. Of ze een vervanger zullen halen is onbekend, aangezien ze met Wouter Goes, Maxim Dekker, Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi al vier centrumverdedigers in de gelederen hebben.

Trainer Pascal Jansen bevestigde eerder al dat Beukema waarschijnlijk een transfer ging maken. Verder zou er volgens de coach nog geen concrete interesse zijn in andere spelers. Wel worden Tijjani Reijnders en Milos Kerkez met de nodige clubs in verband gebracht.