'Beukema bijna van Bologna: laatste transferdetails worden gladgestreken'

'Beukema bijna van Bologna: laatste transferdetails worden gladgestreken'

29-06-2023 09:23 Laatste update: 09:49
44

De transfer van Sam Beukema naar Bologna is zo goed als rond. Dat meldt De Telegraaf, dat weet dat momenteel de laatste details rond de naderende overstap van de AZ-verdediger worden gladgestreken. 

De Telegraaf baseert zich op bronnen rond het entourage van Beukema. Woensdag maakte Voetbal International al bekend dat de verdediger op het punt staat te verkassen naar Italië. Het is vooralsnog niet bekend welk bedrag Bologna gaat betalen voor de 24-jarige Beukema, die bij AZ nog een contract tot medio 2026 heeft. 

Beukema gooide afgelopen seizoen hoge ogen bij AZ. Dat leverde interesse op vanuit zowel Italië, Engeland als Frankrijk (Olympique Marseille), weet De Telegraaf. De voormalig Go Ahead Eagles-speler komt bij zijn nieuwe werkgever landgenoten Jerdy Schouten en Joshua Zirkzee tegen. 

Bij AZ wordt er momenteel ook getrokken aan Tijjani Reijnders. Hij staat in de belangstelling van AC Milan. Het is nog niet duidelijk of de topclub bereid is om de hoofdprijs te betalen voor de middenvelder, die afgelopen seizoen zijn contract verlengde tot halverwege 2027. 

Nieuwe verdediging
AZ lijkt zodoende in te zetten op een nieuw centraal duo. Daarin zijn er volop kansen weggelegd voor de negentienjarige verdedigers Wouter Goes en Maxim Dekker. Verder hopen de Alkmaarders Thomas Beelen nog over te nemen van PEC Zwolle. Ook Bruno Martins Indi en Pantelis Hatzidiakos staan nog onder contract. Eerstgenoemde kampte afgelopen seizoen met een ernstige blessure, terwijl Hatzidiakos volgens De Telegraaf een 'stevige vertrekwens' heeft.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!