Ajax en FC Twente doen twee keer zaken, met Regeer en Ünüvar

Ajax en FC Twente doen twee keer zaken: "Het was een leuke verrassing"

4 juli om 07:26

Naci Ünüvar is maar wat blij met zijn overstap naar FC Twente. De Enschedese club huurt de twintigjarige creatieveling tot het einde van het seizoen van Ajax, nadat eerder al Youri Regeer overkwam uit Amsterdam.

Ünüvar twijfelde niet toen Twente zich meldde. "Het was voor mij direct ja", zegt hij in De Telegraaf. "FC Twente is een prachtige club. Een grote club die Europees speelt. Ik heb gekeken naar wat de trainer (Joseph Oosting, red.) wilde. Dat gaf me direct een goed gevoel. FC Twente heeft de afgelopen twee jaar aanvallend en mooi voetbal gespeeld. Dat spreekt me zeker aan."

In Enschede hoopt Ünüvar een doorstart te maken, nadat hij ruim drie jaar geleden als groot talent debuteerde in Ajax 1. Zijn doorbraak bleef daarna uit en een huurperiode bij Trabzonspor pakte afgelopen seizoen niet uit zoals gehoopt.

Bij Twente komt Ünüvar een goede bekende tegen: met Regeer speelde hij al op zijn dertiende samen. "Het was een leuke verrassing dat Naci naar de club is gekomen, waar ik ook naar toe ben gegaan", aldus Regeer, die voor ongeveer één miljoen euro de overstap maakte van Ajax naar Twente. "We hebben zowel op als naast het veld een goede klik."