Seuntjens: 'Ik zat niet op mijn plek daar, ik had het daar niet naar mijn zin'

Seuntjens: 'Ik zat niet op mijn plek daar, ik had het daar niet naar mijn zin'

04-07-2023 15:51 Laatste update: 17:10
37

Mats Seuntjens legt uit waarom hij RKC Waalwijk heeft verruild voor FC Utrecht. De 31-jarige middenvelder annex aanvaller gaat in gesprek met de NOS ook in op zijn vertrek bij Fortuna Sittard, afgelopen winter.

Seuntjens voelde zich gevleid door het vertrouwen dat Utrecht al vroeg in hem uitsprak. "Dat gaf de doorslag. Dat ze mij echt graag wilden hebben en lieten weten mij echt een kwaliteitsspeler te vinden", zegt hij. In het buitenland speelde Seuntjens al voor het Turkse Genclerbirligi, maar hij koos bewust voor een binnenlandse club. "Onderhandelingen met sommige buitenlandse clubs leveren soms onzekerheid op. Ik had dan langer moeten wachten. Ook zie je soms rare praktijken bij bepaalde clubs."

Het afgelopen seizoen liet Seuntjens Fortuna achter zich. "Ik zat niet meer op mijn plek daar, had het niet naar mijn zin", stelt hij. "De club had veel problemen en ik kon daar niet mee omgaan." Seuntjens liep naar eigen zeggen gefrustreerd rond in Sittard. "Op een gegeven moment was de maat vol. Toen was het voor mij goed om weg te gaan en voor Fortuna was het ook goed om afscheid van mij te nemen."