Van de Maarel gaat voor 14e jaar bij Utrecht, aanvaller mag definitief verkassen

Van de Maarel gaat voor 14e jaar bij Utrecht, aanvaller mag definitief verkassen

03-07-2023 11:30 Laatste update: 11:53
60

Mimoun Mahi hoeft zich bij FC Utrecht niet te melden tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De aanvaller werd vorig seizoen verhuurd aan SC Cambuur, maar hij mag nu op zoek naar een nieuwe club. Mark van de Maarel tekent juist voor één extra jaar bij in Utrecht.

De club meldde het nieuws zelf via de officiële kanalen. Mahi trok in 2020 van FC Zürich transfervrij naar de Domstad. De tijd in Utrecht werd voor de aanvaller geen doorslaand succes. In totaal speelde hij in drie jaar vijftig wedstrijden en scoorde hij dertien keer. Voor Cambuur kwam hij afgelopen seizoen in twaalf duels in actie en wist hij één keer te scoren. Of er al clubs concreet zijn voor Mahi is niet bekend.

Van de Maarel tekent dus voor één extra jaar in Utrecht. De 33-jarige verdediger speelt al sinds 2009 voor de club en kwam tot 328 wedstrijden in het tricot van de Domstedelingen. Ook zijn er afspraken gemaakt dat Van de Maarel na zijn actieve loopbaan ook aan FC Utrecht verbonden blijft. 

Ook technisch directeur Jordy Zuidam is erg blij dat Van de Maarel nog een jaar in Utrecht blijft. "Mark van der Maarel is een absoluut clubicoon. In het hedendaagse voetbal extra bijzonder: een speler die zó loyaal is aan zijn club en zó’n bijzondere band heeft opgebouwd met de Twaalfde Man. In de persoon van Mark hebben we ook een van de meest ervaren spelers in de Eredivisie in huis. Een rugzak aan ervaring, die hij kan overbrengen aan onze talenten."