Brighton gunt Scherpen kans op Champions League-voetbal en kondigt verhuur aan

Brighton gunt Scherpen kans op Champions League-voetbal en kondigt verhuur aan

6 juli 2023 om 11:50

Kjell Scherpen wordt opnieuw verhuurd door Brighton & Hove Albion. Hoewel de 23-jarige Nederlander nog maar één jaar onder contract staat bij de Premier League-club, mag hij komend seizoen vlieguren gaan maken bij Sturm Graz. Dat bevestigen de clubs.

Brighton verhuurde Scherpen de laatste twee jaar al aan respectievelijk KV Oostende en Vitesse. Voor de Arnhemmers keepte hij 26 Eredivisie-duels, waarin hij 31 doelpunten tegen kreeg en acht keer de nul hield.

Brighton versterkte zich deze week definitief met Bart Verbruggen, maar van een Nederlandse concurrentiestrijd komt het dus niet. "Kjell had een goede huurperiode bij Vitesse en het is belangrijk voor zijn ontwikkeling dat hij regelmatig blijft spelen", reageert technisch directeur David Weir van de Engelsen. "Dit is daarom een mooie kans voor hem, maar hij heeft ook zicht op Europees voetbal aangezien Sturm Graz in actie komt in de voorrondes van de Champions League."

Weir benadrukt dat hij de ontwikkeling van Scherpen zal blijven volgen in Oostenrijk. Het jeugdproduct van FC Emmen verruilde Ajax in 2021 voor Brighton, dat vijf miljoen euro betaalde. Tijdens het EK O21 met Jong Oranje kreeg Verbruggen ook al de voorkeur boven Scherpen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!