Slot verwacht geen vertrek van Bijlow en Geertruida

Slot over Geertruida en Bijlow: 'Ben ervan op de hoogte hoe concreet het is'

6 juli 2023 om 14:55
Laatste update: 6 juli 2023 om 16:16

Arne Slot verwacht niet dat Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida deze zomer vertrekken bij Feyenoord. De doelman en verdediger worden in verband gebracht met een overstap naar respectievelijk Manchester United en RB Leipzig. 

De naam van Bijlow valt de laatste dagen geregeld bij United, terwijl Leipzig zich al meldde voor Geertruida. Algemeen directeur Dennis te Kloese verlangt de absolute hoofdprijs voor laatstgenoemde. Momenteel zijn beide spelers nog op vakantie. Zaterdag keren ze terug bij Feyenoord, dat donderdag voor het eerst dit seizoen samenkwam. "Dan ga je daar met ze over praten", aldus Slot op de persconferentie. 

"Ik ben ervan op de hoogte hoe concreet het is, maar ik ben niet de persoon om daarmee naar buiten te treden", vervolgt Slot, die zijn verwachting uitspreekt. "Ik ga ervan uit dat ze niet vertrekken, want wij houden graag ons elftal bij elkaar. Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is dat deze spelers vertrekken. Ik kan geen veto uitspreken. Hoe ik ze ga overtuigen? Dat is niet zozeer nodig, want ze weten wat ze hier hebben."

Volgens Slot spelen er nog andere factoren mee die Bijlow en Geertruida kunnen overtuigen om bij Feyenoord te blijven. "Mijn verhaal naar deze jongens toe is dat ze sinds kort weer in de basis van het Nederlands elftal staan. Voor Lusharel is dat voor het eerst. Van wat ik ervan gevolgd heb, is Ronald (Koeman, red.) best tevreden geweest. Aan die indruk kan ik me niet onttrekken. Met die pretenties is het een pre om voor Feyenoord te spelen", aldus de trainer van de landskampioen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!