'Nieuwe ontwikkeling: Szymanski stuurt aan op definitieve transfer naar Feyenoord'

'Nieuwe ontwikkeling: Szymanski stuurt aan op definitieve transfer naar Feyenoord'

06-07-2023 08:05 Laatste update: 08:11
114

Sebastian Szymanski stuurt aan op een definitieve transfer naar Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf. De aanvallende middenvelder keerde na het afgelopen seizoen terug naar Dinamo Moskou, maar gaf al vaker aan niet meer uit te willen komen voor de Russische club. 

Feyenoord hoopt Szymanski in principe nog een jaar te kunnen huren van Dinamo Moskou. Om dat te realiseren moeten de Rotterdammers een behoorlijk salaris ophoesten, zo weet De Telegraaf. Aanvankelijk werd dat beschouwd als een hele klus, 'maar Szymanski is bereid wat water bij de wijn te doen omdat hij het naar zijn zin heeft in Rotterdam', zo klinkt het. 

De 24-jarige Szymanski, afgelopen seizoen goed voor negen doelpunten en vier assists in 29 Eredivisie-duels, stuurt daarbij wel aan op een definitieve transfer naar Feyenoord. Dat zou betekenen dat de club van trainer Arne Sot hem moet kopen. 

Volgens 1908 zou die situatie mogelijk bemoeilijkt kunnen worden door het handelsembargo vanuit Nederland naar Rusland. Daardoor is het voor Feyenoord haast onmogelijk om geld over te maken naar clubs uit de Premjer Liga, 'tenzij er constructies bedacht worden', zo is te lezen. Voor de landskampioen rest nu twee opties: of Szymanski gaat akkoord met het meest recente huurvoorstel, of het contract van de linkspoot wordt alsnog losgekoppeld. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!