Slot benoemt twijfelgeval voor Johan Cruijff Schaal: 'Hij gaat elders revalideren'

Direct blessurezorgen bij Feyenoord: 'Niet hoopgevend voor Johan Cruijff Schaal'

6 juli 2023 om 15:13
Laatste update: 6 juli 2023 om 15:57

Gernot Trauner is een twijfelgeval voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal, vertelt Arne Slot donderdagmiddag op de eerste persconferentie van Feyenoord in het nieuwe seizoen. De Oostenrijker heeft een blessure uit vorig seizoen meegenomen.

Trauner raakte in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma geblesseerd en kwam daarna niet meer in actie. De komende weken keert hij nog niet terug op het trainingsveld. "Hij ondervindt nog steeds de problematiek van de blessure van Roma", aldus Slot. "Hij is maar heel kort op vakantie geweest en door blijven behandelen, in de hoop op aansluiting."

"Maar hij kwam maar niet voorbij een bepaald punt en gaat nu elders revalideren", vervolgt de Feyenoord-trainer. "Dat zal in ieder geval twee weken zijn, maar het is niet uitgesloten dat het zelfs nog langer gaat duren. Het feit is dat als een speler zo lang niet fit is geweest, dat het voor mij niet heel hoopgevend is voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal."

Feyenoord neemt het op 4 augustus tegen PSV op in de Johan Cruijff Schaal. De officiële seizoensopening wordt afgewerkt in De Kuip. Sinds 2017/2018 is het stadion van de landskampioen het decor voor het duel tussen de kampioen en de bekerwinnaar.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!