Rangers laat Danilo links liggen en presenteert oud-publiekslieveling Feyenoord

Rangers laat Danilo links liggen en presenteert oud-publiekslieveling Feyenoord

06-07-2023 21:24
30

Cyriel Dessers is gepresenteerd als de nieuwste aanwinst van het Schotse Rangers FC. De spits komt over van het Italiaanse Cremonese voor vijf miljoen euro en gaat bij zijn nieuwe club een koppel vormen met de Nederlander Sam Lammers.

Dessers speelde pas één jaar bij Cremonese, maar het lukte de Belg niet om degradatie naar de Serie B tegen te houden. Dessers is zelf heel blij dat hij de overstap naar Schotland heeft kunnen maken. “Ik heb met de trainer Michael Beale gesproken en hij heeft zowel op als naast het veld dezelfde ideeën als ik. Ik ben dolgelukkig dat ik hier mag zijn en het team past goed bij mij. Ik ga er alles aan doen om succesvol te zijn.”

Eerder deze zomer haalde Rangers ook Lammers uit Italië weg. Of de twee een duo gaan vormen of elkaars concurrenten zijn wil de trainer nog niet prijsgeven. Het lijkt er wel op dat Rangers FC zich nu niet meer gaat melden voor Danilo. De Schotse club deed een bod op de spits van Feyenoord, maar die aanbieding werd direct naar de prullenbak verwezen.

Dessers kende in Nederland een succesvolle tijd bij Feyenoord en Heracles Almelo. Ook bij FC Utrecht en NAC maakte hij de Nederlandse velden onveilig. In België kwam hij uit voor OH Leuven, Lokeren en Genk. Bij Rangers mag Dessers zich ook gaan melden in de voorronde van de Champions League.