'Dessers laat Cremonese na één seizoen achter zich, transfersom bekend'

'Dessers laat Cremonese na één seizoen achter zich, transfersom bekend'

03-07-2023 22:27 Laatste update: 22:27
54

Cyriel Dessers gaat na één seizoen alweer weg uit de Serie A. De 28-jarige spits verruilt Serie A-degradant US Cremonese voor Champions League-voetbal bij Rangers FC.

Volgens Fabrizio Romano zijn alle partijen eruit en worden dinsdag de laatste formaliteiten afgerond. Rangers maakt een bedrag van vijf miljoen euro, plus anderhalf miljoen euro aan bonussen over aan Cremonese. In Schotland kan Dessers een spitsenduo vormen met Sam Lammers, die onlangs de definitieve overstap van Atalanta Bergamo heeft gemaakt.

Door het vertrek van Alfredo Morelos en Ryan Kent was Rangers op zoek naar nieuwe aanvallers. Met de komst van Lammers en Dessers zijn die vacatures ingevuld. De Belg maakte het afgelopen seizoen zeven goals voor Cremonese, maar kon de club niet behoeden voor degradatie. Met Rangers gaat de voormalig Feyenoord-spits de Champions League in. De Schotten stromen in de derde voorronde in.

De definitieve transfer van Dessers heeft mogelijk gevolgen voor Feyenoord. Rangers is in de markt voor Danilo en zou al een openingsbod hebben uitgebracht. Het lijkt aannemelijk dat Rangers geen derde spits gaat halen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!