De Mos 'vreest het ergste': 'Goede techniek, maar door Ajax groot geworden'

De Mos 'vreest het ergste': 'Goede techniek, maar door Ajax groot geworden'

08-07-2023 07:56
59

Aad de Mos gelooft niet dat Kasper Dolberg een succes wordt bij Anderlecht. De 25-jarige spits tekende vrijdag een vierjarig contract bij de Belgische topclub, die hem voor ongeveer 4,5 miljoen euro overneemt van OGC Nice.

Na weinig succesvolle huurperiodes bij Hoffenheim en Sevilla hoopt Dolberg zijn carrière nieuw leven in te blazen in Brussel. De Mos heeft er weinig vertrouwen in. "Ik vrees het ergste", begint de analist in Het Laatste Nieuws. "Dolberg moet in een team spelen wat puur aanvallend speelt. In de zestien is hij sterk, hij heeft een goede techniek en handelingssnelheid, maar mist gif en is door het systeem van Ajax groot geworden. Hij kan zelf niks forceren. Ik vind het geen topper."

De Mos wijst op het feit dat de Deen na zijn vertrek bij Ajax weinig succesvol meer was. "Eén heel goed seizoen, ja. Dat kan weleens met spitsen. Ik noem dat casinogeluk. Omdat alles toen rond hem draaide. Komt daarbij dat in België veel beter wordt verdedigd dan in Nederland. De verdedigers gaan erbovenop zitten en onder zijn huid kruipen. Terwijl het doorzettingsvermogen van Dolberg nooit zijn grootste kwaliteit is geweest. Hij zal het niet makkelijk krijgen in België, ik heb echt mijn twijfels over deze transfer."

Morten Olsen, voormalig bondscoach van Denemarken, is positiever. "Anderlecht wil graag technisch verzorgd voetbal brengen en Dolberg is een spits met een prima techniek. Hij was en eigenlijk is hij voor mij nog altijd het grootste Deense talent in de spits, maar hij heeft tot nog toe te veel ups en downs gekend in zijn carrière. Hij moet zich gesteund voelen. Maar als de chemie er meteen is, dan hebben Dolberg en Anderlecht alle troeven in handen om elkaar weer beter te maken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!