'Koopjesjager Barça vindt Busquets-opvolger in La Liga en betaalt 4 miljoen'

'Koopjesjager Barça vindt Busquets-opvolger in La Liga en betaalt 4 miljoen'

8 juli - 10:24
12

FC Barcelona gaat zich versterken met Oriol Romeu. De 31-jarige controleur moet bij de La Liga-kampioen de opvolger worden van de vertrokken Sergio Busquets, zo meldt Diario SPORT. Romeo Lavia bleek veel te duur.

Romeu prijkt zaterdag op de voorpagina van de Catalaanse sportkrant. Hij heeft bij streekgenoot Girona een transferclausule van vier miljoen euro, waarmee hij een betaalbaar alternatief is voor Barça. De verdedigende middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij de club, maar vertrok op jonge leeftijd naar Chelsea. Hij speelde daarna jarenlang voor Southampton in de Premier League, voordat Girona hem een jaar geleden overnam.

Barcelona had aanvankelijk ook zijn zinnen gezet op Romeo Lavia, die met The Saints degradeerde. De negentienjarige Belg bleek echter vele malen te duur voor de Catalanen. Sky Sports meldt dat Chelsea, Liverpool en Arsenal in de race zijn, waardoor Southampton hoopt zo'n 58 miljoen euro voor hem te ontvangen. De Premier League-topclubs zijn niet happig om dat bedrag op tafel te leggen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!