'Het zou een prima keuze van PSV zijn om Vaessen naar Eindhoven te halen'

'Het zou een prima keuze van PSV zijn om Vaessen naar Eindhoven te halen'

08-07-2023 18:44 Laatste update: 18:52
36

Nick Hengelman zou het een verstandige keuze van PSV vinden om Etienne Vaessen naar Eindhoven te halen. De voormalig sluitpost van onder meer Ajax, FC Twente, TOP Oss en Go Ahead Eagles zou de doelman van RKC Waalwijk echter niet tot eerste keeper benoemen, zo vertelt hij in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

PSV hoopt zich deze zomer te versterken met Vaessen met het oog op de onzekere toekomst van Walter Benítez en het vertrek van Joël Drommel. "Dat zou echt een prima keuze zijn van PSV", aldus Hengelman, die zelf jarenlang de rol van tweede en derde doelman vertolkte bij onder meer FC Twente, Ajax en Go Ahead Eagles. "De eerste keeper is het belangrijkst, maar je hebt natuurlijk ook een goede tweede doelman nodig. Hij is alleen niet goed genoeg om eerste keeper bij PSV te worden. Als je daar een stand-in nodig hebt, is hij daarentegen een prima keeper."

Wedden

Meer odds

Vaessen werd eerder gelinkt aan een transfer naar Vitesse, echter zouden de Arnhemmers daar nu vanaf zien vanwege de komst van Eloy Room, weet VoetbalPrimeur. "Je leert meer als je een kijkje neemt in de keuken bij een topclub dan bij Vitesse", vervolgt Hengelman. "Hij zal stiekem hopen dat Benítez geblesseerd raakt, zodat hij zijn kans kan grijpen. Zijn salaris zal ook wel omhoog gaan. Ik begrijp de keuze van Vaessen wel als hij besluit om naar PSV te gaan."

Derde doelman
Hengelman is van mening dat twee goede keepers niet voldoende is, vooral ook omdat de voorronde van de Champions League nadert voor de Eindhovenaren. "Dan vind ik eigenlijk dat je nóg een goede doelman erbij moet halen bij PSV. Twee keepers van hoog niveau is misschien net te weinig. Ze mogen mij natuurlijk ook bellen", lacht de voormalig sluitpost. "Maar ik ben wel heel erg duur."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!