Hengelman: 'Ik was niet bepaald onder de indruk van Ünüvar bij Ajax'

‘Ünüvar was een groot talent bij Ajax, maar ik was niet onder de indruk'

8 juli om 07:30

Nick Hengelman was niet onder de indruk van Naci Ünüvar, zo laat hij weten in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. De voormalig doelman verliet in 2020 Ajax Cape Town voor een nieuw avontuur bij Jong Ajax, waar hij samen met het talent speelde.

"Ünüvar was één van de grootste talenten die bij Ajax rondliep", begint Hengelman. "Ik had wel eens van zijn naam gehoord, maar ik kwam net uit Zuid-Afrika. Persoonlijk kende ik hem niet. Iedereen was benieuwd hoe goed Ünüvar was. Ik vond hem destijds niet zo goed. Ik was niet bepaald onder de indruk van hem."

"Maar goed, die gasten zijn allemaal jong", vervolgt Hengelman. "Ze kunnen een slecht jaar hebben of er niet lekker in zitten. De klik met de trainer was er misschien niet. Dat kan aan zoveel factoren liggen. Dat jaar vond ik hem niet zo sterk."

"Het jaar erop, toen ik weg was, was hij volgens mij goed voor meer dan tien doelpunten en tien assists in de Keuken Kampioen Divisie. Ik kan alleen maar oordelen over wat ik heb gezien. Destijds was ik er niet van onder de indruk. Nu gaat hij naar mijn club FC Twente. Ik hoop dat hij het net zo goed gaat doen als het jaar bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie."

Andere talenten
Hengelman zag meer grote talenten rondlopen op De Toekomst. "Als we het echt over talenten hebben", zegt de oud-keeper. "Ik kan nog steeds niet bevatten hoeveel talent Ryan Gravenberch had. En Jurriën Timber. Daaronder had je nog Kenneth Taylor en Devyne Rensch, die een geweldig jaar had. Ik was echt onder de indruk van hem. Ik was ook onder de indruk van Quinten Timber, maar hij maakte niet zo'n grote stap als Jurriën."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!