Strootman kijkt uit naar Serie A-rentree: 'We gaan meer duels verliezen, denk ik'

Strootman kijkt uit naar Serie A-rentree: 'We gaan meer duels verliezen, denk ik'

08-07-2023 20:34
27

Kevin Strootman kijkt uit naar zijn terugkeer in de Italiaanse Serie A. De middenvelder tekende vrijdag een eenjarig contract bij Genoa. Toch verwacht hij dat het een zwaar seizoen gaat worden. 

Eerder was Strootman in beeld bij zijn oude liefde Sparta Rotterdam, maar hij koos er toch voor om langer bij Genoa te blijven. Vorig seizoen speelde de voormalig speler van onder meer Sparta, FC Utrecht, PSV en AS Roma ook al bij de club op huurbasis. Na zijn transfervrije vertrek bij Olympique Marseille tekende hij een eenjarig contract bij I Rossoblu

"Waarom ik hier heb getekend? Omdat ik me thuis voel in Genua. Ik liet mijn zaakwaarnemer ook weten dat ik hier wilde blijven", aldus Strootman in gesprek Tuttosport. "Het wordt een zwaar seizoen. Vorig seizoen hebben we alles gegeven om terug te keren in de Serie A, maar we zullen nu waarschijnlijk meer duels gaan verliezen dan winnen."

"Ik weet zeker dat we er alles aan gaan doen om een mooi seizoen te gaan beleven", vervolgt Strootman. "We moeten dan wel onze mentaliteit aanpassen na vorig seizoen. We waren toen vaak bang om risico's te nemen bij een 1-0 voorsprong. We gaan het nu opnemen tegen kwalitatief betere teams. Gelukkig hebben we veel jongens met Serie A-ervaring."