Dinamo Kiev woest na Russisch trainingskamp voor Fenerbahçe: 'Geen eer en geweten'

Dinamo Kiev woest na Russisch trainingskamp voor Fenerbahçe: 'Geen eer en geweten'

09-07-2023 19:05 Laatste update: 19:29
273

Dinamo Kiev kan er niet bij dat Fenerbahçe een trainingskamp in Rusland heeft belegd en een oefenduel met FC Zenit afwerkt. De Oekraïense club beschuldigt de Turken ervan 'geen eer en geweten' te hebben. 

Dinamo Kiev haalt op de clubsite uit naar Fenerbahçe, dat ook gesponsord wordt door het Russische Gazprom. 'Voor het bloedgeld zetten jullie je eer en geweten opzij. Niks kan deze stap rechtvaardigen. Dit is een reis naar de moordenaars die een bloedbad aanrichten in Oekraïne', valt onder meer te lezen. Dinamo Kiev en Fenerbahçe kennen al een lastig verleden: toen de twee clubs het vorig jaar tegen elkaar opnamen in de voorronde van de Champions League, scandeerde een groep Fenerbahçe-fans de naam van Vladimir Putin. 

De Turkse club wordt ervan beschuldigd 'zonder eer en geweten' te zijn. Fenerbahçe werd vorig jaar door de UEFA bestraft na de actie van het groepje fans. Rusland viel in februari 2022 Oekraïne in, de oorlog duurt nog altijd voort. 'Russische raketten doden iedere dag Oekraïeners en de gehele beschaafde wereld keert zich hiertegen, maar jullie club accepteert bebloed smeergeld van de sponsoren van het terrorisme', meent Dinamo Kiev onder meer.