Update: Warmerdam ruilt Jong Ajax transfervrij in voor De Graafschap

Update: Warmerdam ruilt Jong Ajax transfervrij in voor De Graafschap

11-07-2023 22:38 Laatste update: 12-07-2023 22:45
66

Ajax blokkeerde een transfer van Donny Warmerdam naar NAC Breda een half jaar geleden, maar nu mag de controleur wel vertrekken uit Amsterdam. Volgens de Gelderlander gaat Warmerdam 'zo goed als zeker' naar De Graafschap toe. Camiel Neghli vertrekt juist uit Doetinchem.

In januari stond Warmerdam dus op het punt om naar NAC te gaan, maar die transfer ketste, tot grote teleurstelling van de jeugdinternational, af. De Bredanaars konden niet voldoen aan de vraagprijs van Ajax, terwijl de Amsterdammers door personele problemen op het middenveld uiteindelijk ook niet meer happig waren op een transfer.

Nu krijgt Warmerdam dus wel groen licht om te vertrekken. De Graafschap lijkt dus zijn nieuwe club te worden. Het is niet duidelijk wat de Keuken Kampioen Divisie-club gaat betalen aan Ajax, dat in de onderhandelingen met NAC nog inzette op twee ton.

Neghli
Neghli gaat De Graafschap op zijn beurt juist inruilen voor Sparta Rotterdam. Naar verluidt betalen de Spangenaren 'een flinke transfersom' aan De Graafschap voor de 21-jarige buitenspeler, die ook als middenvelder uit de voeten kan.

Update: Donny Warmerdam maakt transfervrij de overstap van Ajax naar De Graafschap, bevestigen De Superboeren woensdagavond. De centrale verdediger annex controleur tekent voor twee jaar in Doetinchem, met de optie voor een extra seizoen.

"Donny is met zijn 21 jaar al een ervaren speler in de Keuken Kampioen Divisie", zegt technisch directeur Peter Bijvelds. "Hij is multifunctioneel inzetbaar, op zowel het middenveld als centraal achterin, en heeft een heel hoog basisniveau. Wij denken met hem in onze ploeg onze ambities beter te kunnen waarmaken." Warmerdam speelde namens Jong Ajax al 82 wedstrijden in de Eerste Divisie.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!