'Bayern München geeft boodschap af: grootverdiener mag uitkijken naar nieuwe club'

'Bayern München geeft boodschap af: grootverdiener mag uitkijken naar nieuwe club'

13 juli 2023 om 07:38

Sadio Mané heeft van Bayern München te horen gekregen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club. De 31-jarige aanvaller komt volgend seizoen niet in de plannen van Der Rekordmeister voor.

Kicker weet dat de samenwerking tussen Mané en Bayern niet langer dan een jaar gaat duren. Afgelopen dinsdag meldden de eerste spelers, waaronder Mané, zich op het trainingscomplex van Bayern voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Senegalees werd apart genomen door de clubleiding en kreeg het nieuws te horen.

Mané is een van de grootverdieners bij de landskampioen van Duitsland. Naar verluidt strijkt de aanvaller jaarlijks twintig miljoen euro op. Dat geld kan Bayern goed gebruiken om Tottenham Hotspur-spits Harry Kane, het begeerde transferdoelwit, binnen te hengelen. Bayern wil graag aan de financiële wensen van de Engelsman voldoen om hem te overtuigen.

Vorig jaar werd Mané na succesvolle jaren bij Liverpool overgenomen van Liverpool. De 'koningstransfer', zoals Kicker schrijft, slaagde niet in Zuid-Duitsland. Mané was veelvuldig invaller en kwam tot 38 officiële duels voor Bayern. Daarin scoorde hij twaalf keer en leverde hij zes assists af.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!